tiistai 4. syyskuuta 2012

Olen ollut uitettu koira ja sylkykuppi. 
Öisin näen unta takavarikoiduista puhelimista.
Jokainen aamu on silti uusi, ihana ja utelias.
Nyt on positiivinen pohjavire ja myötätuulta. 
Aion nauttia niin kauan kuin kyytiä kestää.

Pitää muistaa ostaa taitettava sateenvarjo.
On opeteltava tekemään tofu-ruokia.

31 kommenttia:

 1. Hienot viininpunaiset sävyt. Alkoi tehdä mieli punakaalia. Lisään sen ostoslistaan.

  VastaaPoista
 2. MInä olen ollut tänään sanansaattaja ja siksi "ammuttu".
  Aika heikko homma sekin, hiukan kuin sylkykuppi.

  VastaaPoista
 3. Heti ensimmäiseksi; Tekstisi kuulosti niin Samuli Putrolta...rakastan hänen tekstejään. Luin moneen kertaan ja ihastelin.
  Pitkästä aikaa blogimaailman syövereissä, joudun istumaan nykyään koneella työnpuolesta melkein koko päivän, joten kotona tietokoneen käyttö on jäänyt minimiin. Jopa ihanat blogit, mutta nyt "hairahduin". Lapset olivat itsekseen nukahtaneet sänkyihin kun odottivat minua lukemaan...ihailin täällä kauniita kuvia. Jaksat aina piristä kauniilla väreillä ja kuvillasi. Kiitos ja toivottavasti positiivinen pohjavire ja myötätuuli jatkuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Putrosta, minäkin pidän hänen teksteistään. Yleensäkin yksinkertaisesta, tiivistetystä, nasevasta.
   Myötätuulta sinnekin!

   Poista
 4. Lempitofuruokani syntyy niin, että marinoidaan viipaloitua tofua öljy-vesi-tomaattipyree-valkosipuli-inkivääri-mustapippuri-suola-muut halutut mausteet-seoksessa yön yli, paistetaan ja tarjotaan salaarin kanssa. On aina hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Kuullostaa käyttökelpoiselta. Yön yli -jutut vaativat vain aina vähän organisoimista, muistamista. Pitäisi oppia sellaiseenkin.

   Poista
 5. mä voin opettaa sulle tofusta.
  oot tosi kaunis.

  VastaaPoista
 6. PItkästä aikaa kiitän kuvista ja sanoista. Käyn sivullasi usein, mutta hiljaa vain. Voimia ja iloa syksyyn!

  VastaaPoista
 7. Kaunis villatakki :)

  VastaaPoista
 8. Sylkykupiksi en kaipaa. Uitettu koira käy, jos voi pian päästä kuumaan suihkuun ja saada kuivaa päälle. Siellä näyttää niin ihanan syksylle, että kaipuu ui liiveihini. Täällä syksyn tulon tietää siitä, että yöllä ei enää tarvitse ilmastointia ja koulut aukovat oviaan. Hyvä sekin. Loma riittää ja arki tuntuu seikkailulle.

  VastaaPoista
 9. Omakuvastasi tulee mieleen Helene Schjerfbeck, siis hyvällä tavalla. Kuvissa on eteerinen tunnelma, teksti ja kuvat kietoutuvat toisiinsa kuin syleillen. Tuli puolestasi paha mieli, toivottavasti myötätuuli kantaa kauas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata saada pahaa mieltä, olen aika kouliintunut sylkykuppi:)
   Kiitos sinulekin.

   Poista
 10. Kuulostaa ihan tulevilta päiviltäni. Melkein välillä toivon, etten saisi töitä, sillä en kaipaa niitä kännykkäunia juuri nyt. Mutta toisaalta: se ilo, se maailmojen löytäminen, se loputon uteliaisuus -- sitä kyllä kaipaan, sitä, että saa nähdä sen toisissa ja tuntea itsessä, joka päivä.

  Mukavia syyskuun päiviä, jokainenhan niistä on onneksi uusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoisin niin kovasti myös kännykkäunien aiheuttajille enemmän uteliaisuutta. Mikä siinä on kun tiettyä polvea ei mikään tunnu enää kiinnostavan?!

   Poista
 11. Upea tuo ruusunmarja kuva; punaiset ruoka-ainekset kuva kiehtoo myös.
  Myötätuulia!

  VastaaPoista
 12. Olen iloinen myötätuulesta ja ihailen näitä kuvia ja värimaailmaa, burgundista kylmään lilaan, ihanaa!

  VastaaPoista
 13. arki ei kuulosta helpolta, mutta hyvä että tuuli alkaa olla jo enempi myötäinen!

  me laitetaan paljon ruokaa tofusta. aikalailla improvisoiden, mutta voisin yrittää kirjoittaa pari reseptiä ylös. valmiiksi marinoidut tofut on nopeita ja helppoja aloittaa. ja keittoihin voi aina nakella ihan maustamatontakin tofua sekaan. ne maustuu ja hautuu siellä ihan itsekseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan mieluusti vastaan tofu-vinkkejä. Kirjastosta hain kyllä jo yhden opuksenkin, siinä oli paljon kokeilemisen arvoisia juttuja. Yhtä hommaa jo onnistuneesti teinkin, innoittaa oppimaan lisää.

   Poista
 14. Kaunis sinä!

  Minäkin olen iloinen myötatuulista ja hyvistä vireistäsi. Sellaisia ei voi koskaan olla liikaa. Täällä on ollut hieman takkuista, mutta semmoista se välillä on. Onneksi on uusia aamuja ja toisia aikoja.
  Mä tahtoisin oppia maustamaan tofua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Celia, toivon takuttomuutta sinne myös. Vaikka ei tämä eloni mitään takutonta ole täälläkään! Takkuineen päivineen nyt kuitenkin aika jees:)

   Poista
 15. En päässyt sylkykuppisanaa pidemmälle, kun oli pakko avata kommentti-ikkuna. Sinä et aavistakkaan millainen sylkykuppi minä olen ollut! Kun en olisi hetki sitten voinut millään aavistaa itsekään. Niin että sana sylkykuppi kolahti. Yök. Koen olevani sellainen syyttä, ja kauhistuksekseni tämä ei edes liity työhöni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuullostaa tosi kurjalta! Toivottavasti pahin on mennyt jo ohi.

   Poista
 16. Mä olen ostanut tänä vuonna varmaan jo kolme sateenvarjoa. Sitten ne joko katoaa tai menee rikki. Nyt on ollut pakko opetella pitämään laukussa sontikkaa (onkohan tuo joku murresana), kun koskaan ei tiedä, millainen ilma päivän aikana kehkeytyy.

  Minäkään en osaa maustaa tofua, vaikka tykkään siitä kovasti. On niin paljon asioita, joita "pitäisi" opetella. Nyt olen vähän väsynyt kaikkeen pitäisi-juttuun. Pitäisi päästä lepäämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin tänään vihdoin sen sontikan, sammaleenvihreen rumiluksen, mutta eipä ollut parempiakaan tarjolla. Tosin liian myöhään sen löysin, ehdin jo taas kastua tyystin.

   Poista
 17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 18. Tunnelmat kuulostaa tutuilta.

  Kuvistasi jää hyvä olo, enkä yleensä halua pilata sitä miettimällä, mitä tänne kirjoittaisin. Nyt kuitenkin halusin vaan sanoa, että aika ihaniahan nämä ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun sanoit, kiitos että kävit:)

   Poista