tiistai 23. lokakuuta 2012

Tallinna VI, viimeinen


Yöllä tuo kaupunki on kuin sadusta, tai jännäristä. Pimeät sateen vääristämät talojonot johdinbussin ikkunasta, harvakseltaan siellä täällä lämmin kutsuva valo. Loputtomat pitkät portaat ylös hulppeaan yömajaamme, luontainen vetäytyminen varjoihin, varmuuden vuoksi. Vatsa täynnä samettista kurpitsakeittoa, toisena iltana maailman parasta lasagnea (Marika, saanhan reseptin, please). Takkatuli ja metsänvihreäkultainen tapetti, taustalla venäläinen puheensorina. Käpertyminen valkoisiin rapeisiin lakanoihin, kun ensin olin keksinyt patentin verhoihin, jotta näin tyynyltäni suoraan vastapäisen talon ikkunoista sisään; siellä juhlittiin. 

Marikalle kiitos kolmanneksi viimeisestä kuvasta.

Kaikille kiitos ihanista kommenteistanne edellisiin!

22 kommenttia:

 1. Oi Liivia, miten liikuttavan ihanat kuvat ja teksti. Minäkin haluaisin tuohon maailmaan......Olihan reissunne vaikuttava, se näkyy ja tuntuu kuvissa ja teksteistäsi.
  jotain uutta on ilmassa, tai siltä tuntuu -ehkä se olen minä jolla vain tuntuu siltä? Kuka tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olisikin jotain uutta ilmassa, mutta olen nyt yhden asian "vanki" aika kauan vielä. Toivottavasti se oletkin sinä, jolla uudet tuulet:)

   Poista
 2. Kiitos kaikista kauniista kuvista. Yhteiskuvanne on ihana!

  Riikka

  VastaaPoista
 3. OI upeita kuvia :), ihanalta näyttää Tallinna. Tyttärelläsi on ihastuttava takki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahtoisi niin kiittää häntä (salaista lukijaani), joka takin pyyteettömästi lähetti. Se on ollut todellakin rakastettu. Ja tämä on siis jo isompi koko samasta takista, edellinen ja itse hankittu käytettiin ihan loppuun.

   Poista
 4. Liivia, tämä oli ihan hirmu kaunis teksti.

  VastaaPoista
 5. Iso kiitos Liivia kuvista ja sanoista! Minulla on todella hyvä mieli että olen saanut tutustua ja tavata niin ihania ihmisiä, te pidätte erilaisesta, minulle rakkaasta, Tallinnasta ja minä pidän teistä, hyvin paljon!

  Resepti tulossa:)

  PS! Liivia, Celia, Himalainen kiitos edellisen postin kommenteista! Liivialle iski jälkeenpäin ehkä pieni Tallinnan hullus ja hän muista mun kotia vaaleanpunaisten lasien läpi:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mikään hulluus, hulluus on sinulla (tai vaatimattomuus) kun et kotisi kauneutta tunnusta!:)
   Kiitos sinulle myös niin kovasti!
   ps. mies kiittää suklaasta, tykkää siitä kovasti. Just pistelee poskeensa..

   Poista
 6. Dear Liivia,
  thank you very much.

  x Ariane

  VastaaPoista
 7. Herkkä sarja ja ihana teksti. Jäin jumiin näihin sinun Tallinna-kuviisi. Lisäksi haluaisin asua vaaleanpunaisessa kivitalossa!

  VastaaPoista
 8. oli ilo olla tämänkin matkan mukana kuviesi kautta, liivia. sinun tallinna on niin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis on, ja onneksi meidän kaikkien ulottuvilla!

   Poista
 9. Kiitos näistä Tallinnan kuvista, jotka näyttävät sen puolen kauniista kaupungista, jonne ihmiset harvoin eksyvät. Myös tämän postauksesi teksti on koskettava ja kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehoitan kyllä kovasti kävelemään ulos vanhasta kaupungista, vaikka kyllä sielläkin tutkittavaa riittää. Mutta melkein heti ulkopuolella on toinen maailma, aidompi, kiinnostavampi ja myös edullisempi. Minulla oli pitkään käsitys, että kaupunki muuttuu rumaksi vanhan kaupungin ulkopuolella ja se nyt oli kyllä aika naurettava käsitys. Ei silti, ettenkö olisi ollut valmis tutustumaan siihen "rumaankin", mutta aikaa oli aina liian vähän.

   Poista
 10. Ihana pikku iltahyppy kauniisiin maisemiin.

  Kauniita unia!

  VastaaPoista
 11. Kiitos tästä matkasta. Tämä korvasti tuhatkertaisesti sen, etten itse päässyt tänä syksynä mihinkään. Mutta ihan kuin olisin nyt käynyt Tallinnassa. Ainakin sain aimo annoksen kauneutta, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen iloinen, että nautit! Ja toivottavasti saan joku päivä lukea sinun Tallinna-seikkauluistasi.

   Poista
 12. Tallinan matkailunedistämiskeskus saisi palkita sinut! Näistä tulee hurja matkakuume. Vaan mikäpäs siinä, olemme nykyisin aikas lähellä. Paluu nettirutiineihin on alkanut.

  VastaaPoista
 13. Juu ei haittaa vaikka lähettäisivät laivalippuja:) Teillä onkin helppoa tuonne piipahdella. Täältä käsin on aika rassaava tämä Suomi-osuus.

  VastaaPoista
 14. nämä Tallinnan kuvat on kyllä olleet niin ihania kaikki! sulla on kyllä niin hyvä silmä, löydät oikeat kuvat ja värit ja sävyt. ihana oli näitä katsella rankan viikon päätteeksi.

  VastaaPoista